فعالیت فصل چهارم
 
زیست شناسی دوم دبیرستان
آدمی ساخته افکار خویش است فردا همان خواهی شد که امروز بدان بیندیشی

فعالیت های فصل چهارم

فعالیت 1-4

1- پیچ وتاب خوردن لوله ی گوارش موجب افزایش سطح لوله و در نتیجه افزایش گوارش وجذب می شود. اگر این لوله مستقیم بود مسافتی که غذا طی می کرد کوتاه می شد و گوارش و جذب به خوبی انجام نمی گرفت .

2- الف ) پتیالین موجود در بزاق نشاسته را به مالتوز تبدیل می کند طعم مالتوز شیرین است

ب ) زبان کوچک هنگام بلع راه حفرات بینی را می بندد .

3- با از بین رفتن چین خوردگی های درون روده سطح جذب کاهش می یابد میزان جذب مواد غذایی کم می شود ودر نتیجه غذای کافی برای انجام فعالیت ها به بدن جانور نمی رسد و او از ذخایر بدن خود استفاده می کند و لاغر می شود.

4- در سه لوله ی آزمایش یک سانتی متر مکعب محلول نشاسته 5/0 درصد می ریزیم . پس از شستن دهان مقداری بزاق تهیه می کنیم و در لوله ی آزمایش دیگر می ریزیم . سپس با جویدن یک نوار لاستیکی مقداری بزاق تهیه نموده در لوله ی آزمایش پنجم می ریزیم . به یکی از لوله ها ی محتوی نشاسته یک سانتی متر مکعب بزاق قبل از جویدن و به دیگری یک سانتی متر مکعب بزاق پس از جویدن اضافه می کنیم. پس از هم زدن لوله ها  ده دقیقه صبر می کنیم . سپس به هر سه لوله یک قطره لوگل اضافه می کنیم . می بینیم رنگ محلول شاهد که فقط حاوی نشاسته بوده – بسته به نوع نشاسته – آبی تا قهوه ای می شود . رنگ ایجاد شده در لوله ی محتوی نشاسته و بزاق قبل از جویدن از لوله ی شاهد کم تر اما از لوله سوم بیش تر است و رنگ لوله ی سوم که حاوی بزاق بعد از جویدن است از بقیه لوله ها روشن تر است که نشانه ی هضم بیشتر نشاسته و در نتیجه وجود آنزیم بیش تر در بزاق پس از جویدن است.

5- کیسه ی گوارشی در جانورانی که ساختاری ساده و جثه ای کوچک دارند دیده می شود. تقریبا همه ی سلول ها ی بدن آن ها در ارتباط با کیسه گوارشی تنها گوارش جزئی و توزیع غذا را بین سلول ها انجام می دهد و ادامه گوارش در سلول ها انجام می شود و مواد باقی مانده از محل ورود خارج می شوند.

در حالی که در جانوران بزرگ جثه گوارش درون سلولی دیده نمی شود و بسیاری از سلول ها با لوله ی گوارش ارتباط ندارند بنابراین گوارش کامل مواد غذایی در لوله ی گوارش که بلنو پیچ خورده است صورت می گیرد و باقیمانده ی مواد از انتهای لوله ی گوارش خارج می شود چون امکان برگشت آن ها به مبدا وجود ندارد.

6- الف ) باید هم چنان که از ابتدا به انتهای بدن به پیش می رود از مواد گوارش نشده به مواد گوارش شده و در انتها به مواد دفعی برسد.

ب ) بله در حلقه ی سوم فقط قندها به مقدار کم تجزیه شده اند که مشابه دهان است. در حلقه ی پنجم قندها بعضی از چربی ها و تا حدی پروتئین ها تجزیه شده اند که مشابه معده است. در حلقه ی هفتم همه ی مواد آلی به واحدهای سازنده ی خود تجزیه شده اند که مشابه روده ی کوچک بوده و در حلقه ی نهم مواد غیر قابل گوارش و آب فراوان دیده می شود که مشابه ابتدای روده ی بزرگ است . در حلقه ی آخر مواد غیرقابل گوارش و آب به مقدار کم دیده می شود که مشابه روده ی بزرگ است و آب گیری در آن انجام شده است

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           
پنج شنبه 9 آبان 1392برچسب:, :: 18:19
سحر

درباره وبلاگ


با همراهی شما میتونه مکان اموزنده ای برای دیگران هم باشد و اطلاعات شما را به نمایش بزارد . منتظر عضویت شما هستم.
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان پاتوق دانش آموزان رشته تجربی و آدرس tagrobi.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 12
بازدید هفته : 43
بازدید ماه : 25
بازدید کل : 126178
تعداد مطالب : 62
تعداد نظرات : 24
تعداد آنلاین : 1